In de training Het Betere E-mailen leren medewerkers e-mail beter te gebruiken. Kernbegrippen zijn: meer overzicht, optimaal gebruik van technische mogelijkheden, sneller beslissen en afhandelen.

E-mail is een belangrijke factor in de toename van de hoeveelheid informatie waarmee medewerkers omgaan. Ook de snelheid waarmee informatie tot ons komt is toegenomen. E-mail is tijdvreter nummer één geworden en verliest daarmee zijn plek als effectief en snel communicatiemiddel. Stress veroorzaakt door e-mail is een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim.

Het resultaat
Medewerkers die baas zijn in eigen inbox. Die een goed overzicht hebben over alle uitstaande of nog te ondernemen acties, een beheersbare inbox hebben en een digitaal archief dat optimaal gebruikt kan worden. U wilt betere resultaten voor uw organisatie, waarbij een belangrijk streven is: minder tijd besteden aan e-mail. Dat is wat u zoekt!

De methodieken van Het Betere E-Mailen zorgen dat het niet blijft bij goede voornemens. Effectiever en efficiënter leren werken met behulp van een praktische training, dát is Het Betere E-Mailen.
Ons motto: Minder mailen, meer doen!

Ons antwoord
Programma training Het Betere E-mailen
Wat het oplevert
Praktische informatie

 

Programma training Het Betere E-mailen

De training Het Betere E-Mailen bestaat uit een groepsbijeenkomst van één dagdeel, met daarna individuele werkplekbezoeken bij maximaal 4 medewerkers aansluitend aan het ochtendgedeelte.

De opzet is gericht op het combineren van leren en doen, vandaar de koppeling tussen een plenaire gedeelte en individuele werkplekbezoeken.

Op verzoek bieden wij Het Betere E-mail ook aan als workshop, wat inhoudt dat er slechts één plenair deel is en geen bezoeken aan de werkplek van de deelnemers.

Het is ook mogelijk om binnen de organisatie met een groep ambassadeurs te werken.

Onderwerpen tijdens de groepsbijeenkomst zijn:

 • De grootste e-mail tijdrovers en ergernissen
 • Inefficiënte en betere werkgewoontes
 • Tips en trucs voor de dagelijkse praktijk
 • Overzicht creëren
 • Werkstromen scheiden
 • Bewaren of weggooien
 • Hoe het aantal e-mails te verminderen
 • In vijf stappen naar een lege inbox

<< terug naar boven >>

Wat het oplevert

Na het volgen van de training Het Betere E-mailen hebben medewerkers:

 • Minder tijd nodig voor het afhandelen van e-mail
 • Meer overzicht en meer rust in het hoofd
 • Meer tijd voor kerntaken en beter zicht op uitstaande acties
 • Beter zicht op de feitelijke werklast die via de e-mail op hen afkomt
 • Veel handige tips en trucs geleerd waardoor het werken met Outlook, “Groupwise”, of Lotus Notes makkelijker, leuker, beter en efficiënter is geworden
 • Een tijdwinst van gemiddeld een half uur per dag (ongeveer drie werkweken per jaar)

<< terug naar boven >>

Praktische informatie

De training is geschikt voor iedereen die de baas wil zijn in eigen inbox.

Trainingen van Het Betere E-mailen bestaan uit een plenaire bijeenkomst van één dagdeel binnen het bedrijf zelf. In de ochtend vindt het plenaire gedeelte plaats; in de middag de individuele coachingsbezoeken op de werkplek van een aantal deelnemers. Daarnaast kunnen wij Het Betere E-mailen als workshop aanbieden.

‘Leren door te doen’ maakt deze training uitermate effectief. Daardoor is bestede trainingstijd ook productieve tijd.  Voor een interactieve workshop is de maximale groepsgrootte vijftien personen.

Onze trainingen zijn per definitie maatwerk, net als onze offertes. Na een persoonlijk gesprek brengen wij graag een Betere Offerte uit. U kunt ons contactformulier invullen of telefonisch contact opnemen.

<< terug naar boven >>